Zondagmiddagconcert 22 mrt

Dit concert is geannuleerd.

Zondag 22 maart gaat het koperensemble, Koperguod, zorgen voor een muzikale beleving in de kerk van Goënga. Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koperensemble. Dit naar voorbeeld van enkele internationaal bekende ensembles zoals London Brass en German Brass. Bij de oprichting kreeg het ensemble de naam “Aerariae Fauces” (Koperen kelen). In 2007 werd er gezocht naar een naam welke beter aansluiting heeft bij de Friese identiteit en een link naar koperen blaasinstrumenten wat resulteerde in “Koperguod”
De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, hoorn en tuba is uitgebreid met percussie. Muzikaal leider is Andries Kramer. Het niveau van het koperensemble loopt uiteen van goede amateur tot afgestudeerd vakmusicus. Het genre wat Koperguod brengt loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken. O.a. muziek als October van Eric Whitacre, Antiphon van J.A. Bruckner, Theophoros van Alex Poelman, La Forza del Destino  van Verdi en Trumpet Blues and Cantabile van Harry James.

Hoogtepunten uit het inmiddels ruim vijftienjarige bestaan van Koperguod zijn op de eerste plaats de drie lustrumconcerten met medewerking van onder andere Hessel Buma en Remco de Jager in 2009, The New Trombone Collective in 2015 en Eric Vloeimans en Wiebe Kaspers in 2019. Verder trad Koperguod in 2016 op tijdens het galaconcert van het Spikerfestival samen met Omar Tomasoni, solotrompettist van het KCO. Begin 2019 werd de prestigieuze Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky in een bewerking voor koperensemble driemaal uitgevoerd op verschillende locaties in Friesland.

Andries Kramer
Andries Kramer is dirigent en mede-oprichter van Koperguod. Andries begon zijn muzikale loopbaan bij de muziekvereniging ‘Hâld Moed’ uit Oosthem. Via de bugel en cornet werd uiteindelijk trompet zijn instrument.

Culturele commissie kerkgebouw Goënga